Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Розенко: Жодна копійка не потрапить до російських окупантів

Відновлення соціальних виплат, в тому числі і пенсій, на окупованій території можливе лише після повного виконання Мінських угод та відновлення територіальної цілісності України. Зараз виплата соціальних допомог і пенсій здійснюватиметься лише тим переселенцям, які мають відповідний статус і постійно проживають на території, підконтрольній українській владі. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомив Урядовий портал.

«Як Віце-прем’єр-міністр України я заявляю, що наведення порядку у соціальних виплатах та боротьба із витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми розпочали спільно з СБУ, продовжиться. Водночас, всі пенсійні і соціальні виплати реальним переселенцям будуть здійснюватися вчасно і в повному обсязі. Питання верифікації соціальних виплат та надання допомоги вимушеним переселенцям перебуватиме на моєму особистому контролі. Жодна копійка з Державного бюджету України чи з Пенсійного фонду не потрапить до кишень терористів», - сказав він.

«Не держава Україна винна у припиненні усіх соціальних виплат на окупованій території України. Винні у припиненні виплат російські окупанти, які захопили там владу. Ми позбавлені можливостей платити пенсії чи інші соціальні виплати на цій території. Там немає відділень українських банків, немає відділень Пенсійного фонду, казначейства, там не працюють українські закони», - наголосив Розенко.

«Щотижня СБУ затримує кур'єрів з купою карток і значними сумами грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. На темі оформлення допомоги переселенцям побудовані величезні злочинні схеми, де крутяться багатомільярдні суми. Встановлені численні факти того, що ці кошти українського бюджету, українських платників податків, осідають в кишенях корумпованих чиновників, терористів і російських окупантів», - зазначив він.

Віце-прем’єр-міністр вкотре підкреслив, що на сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу від України, українську пенсію лише тоді, коли вона постійно живе на території, підконтрольній українській владі.

«Відповідно до законів та нормативно-правових актів України повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця та припинення усіх соціальних виплат, у тому числі і пенсійних», - наголосив Павло Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ