Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розлідування НАБУ допомагають держпідприємствам зменшити збитковість – Ситник

Завдяки розслідуванням Національного антикорупційного бюро України діяльність державних підприємств стає прозорішою. Відтак, ефективність використання державних активів зростає. Про це під час зустрічі з представниками Служби спеціальних розслідувань Литовської Республіки (STT) 27 березня повідомив Директор НАБУ Артем Ситник.

«Активні дії Бюро змушують потенційних корупціонерів переглядати свою поведінку, бо НАБУ стає на заваді їхнім злочинним намірам», – підкреслив він.

Директор Бюро навів приклад викриття корупційної схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» (відома у ЗМІ як «газова справа»), після чого прибутки державного підприємтвва всього за півроку сягнули 162 млн грн проти 25 млн грн, отриманих за три роки спільної діяльності з компаніями, підконтрольними народному депутату Олександру Онищенку.

Артем Ситник також наголосив на високому рівні діалогу з громадянським суспільством: «Громадськість – наш ключовий партнер всередині країни».

Водночас він вкотре підкреслив і необхідність створення в Україні Антикорупційного суду, завдяки якому розгляд справ, розслідуваних НАБУ, та винесення вироків пришвидшиться.

Зі свого боку Директор Служби спеціальних розслідувань Литовської Республіки Саулюс Урбанавічюс зазначив, що корупція залишається проблемним питанням і для Литви, однак масштаби її менші. Литовський аналог НАБУ працює у тісній взаємодії з Генеральною прокуратурою та має підтримку влади.

«Шкода, що у вашій державі така ситуація. Але, з іншого боку, добре, що ви є і повертаєте державу до життя», - підкреслив Саулюс Урбанавічус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ