Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Розпочато кримінальне провадження проти РФ за ведення агресивної війни

У зв’язку з подіями в Керченський протоці за процесуального керівництва військової прокуратури розпочато кримінальні провадження. Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Слідчим відділом Управління СБ України в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 25.11.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється групою у складі прокурорів Військової прокуратури Південного регіону України.

Кримінальне провадження зареєстроване на підставі інформації 7 управляння ГУ ВКР ДКР СБ України про агресивне ведення війни Збройними силами РФ, поранення шести військовослужбовців ВМС ЗС України та захоплення катерів «Бердянськ», «Нікополь», буксира «Яни Капу».

Нагадаємо, що 25 листопада, після виходу з 12-мильної зони катери ПС ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України. 

Збройні сили РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ