Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Климпуш-Цинцадзе: Розширення присутності НАТО на Схід обов’язкове

Під час робочої поїздки до Вашингтона (США) Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у панельній дискусії "Посилюючи безпеку в сусідстві: спадщина і майбутнє партнерства НАТО", - інформують у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України.

Конференція присвячена 70-річчю заснування Північноатлантичного альянсу.

Представниця українського Уряду заявила, що Україна прагне повноправного партнерства, а не просто захисту з боку союзників. Вона нагадала, що у 2014 році виникло серйозне занепокоєння щодо того, що Україна може припинити існувати як незалежна і суверенна держава. Багато хто на Заході вважав, що Україна не зможе витримати тиск. Таке ж припущення мав і Володимир Путін. Але Кремль прорахувався, не очікуючи такої рішучості і патріотизму українців, а також реакції міжнародного співтовариства щодо захисту існуючого порядку правил та верховенства закону.

"Поки що спроби Росії підірвати трансатлантичну єдність зазнали невдачі. Однією з причин є зростаюче розуміння того, що агресія з боку РФ – це не просто питання безпеки і виживання України. Російська агресивна поведінка є серйозним викликом безпеці євроатлантичного простору, – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе. – Наша подальша інтеграція в НАТО посилить не лише нашу власну стійкість, але й безпеку всього регіону. Ми можемо стати східним флангом структури безпеки НАТО з армією, яка з кожним днем стає все міцнішою і досвідченішою".

Вона зазначила, що сьогодні розширення НАТО на Схід – це питання здатності Альянсу реагувати на стратегічні виклики та ризики в Європі та Євразії. Посилення присутності НАТО в регіоні обов’язкове для припинення гібридної агресії Росії.

Віце-прем’єр-міністр додала, що заради досягнення миру потрібна більш тісна співпраця у протидії гібридним загрозам, включаючи посилення обороноздатності та стійкості до ворожих втручань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ