Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Розвиток медицини залишається в пріоритеті – Президент

Попри війну розвиток медицини залишається в пріоритеті нашої політики – Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпра відвідав сучасний медичний центр - комунальний заклад «Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини ім. проф. М.Ф.Руднєва», в якому проводять унікальні операції для немовлят.

Глава держави на зустрічі з медиками наголосив, що «створення такого сучасного медичного центру стало можливим завдяки реформі децентралізації» і підкреслив, що медицина залишається для нього одним з найбільших пріоритетів.

«Попри війну медицина та розвиток медичних закладів залишається в нашому пріоритеті. Ніхто в це не міг повірити у 2014 році, що так буде», - зауважив Петро Порошенко.

«Сьогодні ви робите унікальні операції, які рятують життя маленьких українців», - сказав Петро Порошенко, зауваживши, що раніше немовлята з проблемами зі здоров’ям мали дуже мало шансів на порятунок.

При цьому він підкреслив, що це стало можливим завдяки постачанню необхідного сучасного медичного обладнання, зокрема унікального в Україні дитячого ангіографа та сучасного реабілітаційного дитячого відділення.

«Це спільні зусилля, з одного боку програми децентралізації, з іншого – державного фонду регіонального розвитку», - зазначив Президент. «Але дитині не важливо звідки надійшли кошти, головне – врятувати життя і здоров’я», - додав Петро Порошенко.

Президент також відзначив важливість того, що клініка має можливості лікувати дітей-інвалідів.

Цей медичний заклад надає медичну допомогу новонародженим дітям, що потребують інтенсивного лікування та другого етапу виходжування, дітям з різноманітними хірургічними патологіями, а також вагітним, роділлям, породіллям та жінкам з гінекологічними захворюваннями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ