Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рубан хотів визнати провину для обміну в "ДНР"

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан хотів піти на угоду зі слідством. Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Валентин Рибін.

"Ми 27 липня надали відповідну заяву прокуратурі про те, що ми готові ініціювати процес щодо угоди про визнання провини", – розповів захисник.

Він стверджує, що Рубан "формально був готовий визнати свою провину, головною метою ставлячи повернення в Україну військовослужбовців України".

"Я з самого початку говорив про те, що "ДНР" готова запропонувати двох військовослужбовців збройних сил України в обмін на Володимира Рубана", – зазначив Рибін.

Це нібито двоє українських військових, які знаходяться в полоні бойовиків з часів так званого Іловайського котлу, тобто боїв за Іловайськ у 2014 році.

Однак, за словами захисника, наступного робочого дня після подачі заяви до прокуратури, їм надали доручення про закінчення досудового розслідування.

Так як наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами, угоду укласти неможливо.

"Тобто ми вже йдемо в суд і там в суді вже будемо розглядати це провадження (за обвинуваченням Рубана на нардепа Надії Савченко – УП)", – уточнив Рибін.

Водночас, він наголосив, що в суді Рубан вже не буде визнавати провину.

"У мене є достатньо матеріалів… Якщо так себе веде орган досудового розслідування та влада, значить, ми будемо домагатися виправдувального вироку", – сказав адвокат.

Раніше повідомлялось, що правоохоронці завершили розслідування у справінардепа Надії Савченко та Володимира Рубана.

Савченко та Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ