Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники розпочали перевірку багатоповерхівок у Луцьку

Найчастіше фіксують такі порушення, як незадовільний стан зовнішніх електромереж та захаращені сміттям проходи
фото з сайту Суспільне

У Луцьку оглядають багатоквартирні будинки на дотримання вимог пожежної безпеки. Станом на 30 листопада, обстежили менше 20% від загальної кількості.

Про це інформує Суспільне.

Як розповів головний фахівець сектору цивільного захисту обласного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Роман Андрійєвський, всього в Луцьку — 1 200 багатоквартирних будинків, обстежили — 200.

Провідний спеціаліст ГУ ДСНС Волині Антон Луцюк каже, що перевіряють під’їзди, підвали та виходи на горище. З його слів, найчастіше фіксують такі порушення, як незадовільний стан зовнішніх електромереж та захаращені сміттям проходи.

Також інспектори оглядали підвали будинків, адже ліквідовувати пожежу в них найважче, каже Антон Луцюк.

Лучанка Наталія Фролова показує підвал, який використовують як укриття. В ньому стоять дерев'яні меблі.

"Для пожежної безпеки їх було б варт прибрати, але оскільки приміщення використовується, як укриття, то забирати їх непотрібно", — каже інспектор Антон Луцюк.

Виявлені недоліки інспектор записує, готує лист в ЖКГ і зобов'язує виправити вказані недоліки.

Директор житлово-комунального підприємства № 3, яке обслуговує обстежені будинки, Олександр Мартинюк говорить, що ліквідація недоліків передбачає поточні та капітальні ремонти, а це все потребує фінансування.

З його слів, ремонтні роботи будуть виконані в будинках, в яких є накопичення достатньо коштів силами й матеріалами управителя. А там, де грошей немає, є такі будинки, які боргують, каже керівник ЖКП № 3, то виключно на умовах співфінансування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ