Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ризики трудової міграції: інформуємо, роз’яснюємо, застерігаємо

Ризики трудової міграції: інформуємо, роз’яснюємо, застерігаємо, - відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Запровадження безвізового режиму спонукає багатьох українців шукати кращої долі за межами рідної країни. На жаль, не всі емігранти усвідомлюють ризики, які їх можуть спіткати на чужині, а необізнаність може призвести до трудового рабства чи сексуального насильства.

Щоби жителі області не потрапили у тенета сучасних рабовласників, посадовці служби зайнятості Львівщини активно проводять серед населення інформаційно-роз’яснювальну роботу. За оперативними даними упродовж 2017 року відбулося 267 різних тематичних заходів з питань запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці, у яких взяли участь майже 3,5 тисяч осіб. Під час виїзних акцій, тренінгів, семінарів, зустрічей за круглим столом тимчасово непрацюючим краянам розповідають про норми чинного трудового законодавства, пастки нелегальної зайнятості, акцентують, що підприємства, які надають посередницькі послуги з працевлаштування за межами країни, повинні мати ліценцію Мінсоцполітики тощо.

Основна мета таких заходів – забезпечити працівників далеко від дому належним захистом і соціальними гарантіями. Скориставшись корисними порадами, наші співвітчизники не тільки зможуть оминути трудові афери, але й ще раз задуматися: а чи варто ризикувати здоров’ям, сім’єю заради зеленої банкноти, чи усе ж таки краще працювати на рідній землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ