Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

SAAS системи: оренда замість розробки

В епоху суцільної диджиталізації багато бізнес-процесів вже неможливі без відповідного програмного забезпечення.

Але ще одним трендом сьогодення стала стрімка конкурентна боротьба компаній за місце на ринку. Іноді конкуренція настільки напружена, що компанія може й не мати часу чи бюджет на розробку власного цифрового продукту. Отут на допомогу бізнесу приходять SAAS-системи - ІТ-рішення для оперативного запуску проектів та отримання результату із залученням готових технологій. Перевага цієї системи полягає в тому, що компанії не потрібно витрачати дорогоцінний час на розробку власного програмного забезпечення, оскільки його можна просто взяти в оренду. Це швидко, звучно, дешевше за індивідуальну розробку й дозволяє отримати потрібний функціонал з необхідними техпідтримкою та обслуговуванням від розробника. Головний “плюс” такого рішення - воно підходить для будь-якої операційної системи, швидко запускається та просто оновлюється.

64759d921f45c.webp

Переваги SAAS-сервісів

Якими ж “плюсами” може похвалитися SAAS-система? Розгляньмо це питання детальніше.

Отже, система має наступні сильні сторони:

Кросплатформеність. SAAS-рішення може працювати на будь-якому пристрої чи платформі. Завдяки цьому орендарям не потрібно обирати з якою саме програмою працювати, а власникам сервісів - перейматися через підтримку свого продукту на різних платформах. Цей підхід дозволяє використовувати SAAS-рішення для різних проектів.

Інтеграція. SAAS-системи можуть інтегруватися з іншими програмами, об'єднуючись з ними в єдину систему. Це забезпечує розробці швидке розширення функціонала, легкий підбір необхідних інструментів та персоналізація налаштувань під конкретного користувача.

Ефективність. SAAS дозволяє малому та середньому бізнесу отримати необхідні цифрові інструменти за вигідною ціною, оскільки їхній масштаб робить невиправданою розробку індивідуальних програм конкретно під їх задачі. Водночас оренда вже готового програмного забезпечення дозволяє невеликим компаніям диджиталізуватися “не за всі гроші світу”.

Кібербезпека. SAAS-рішення постійно оновлюються, причому увага в першу чергу приділяється безпеці та захисту даних. Конфіденційність інформації користувачів є першочерговим завданням. Також програмою виконується регулярне резервне копіювання, тому клієнти можуть не перейматися через захищеність своєї інформації.

64759d920e21f.webp

Різновиди SAAS-сервісів

Окрім великого функціонала, цим системам властиве розмаїття для більшого охоплення потенційної аудиторії. Тому бізнес може обирати серед таких варіантів SAAS-рішень:

  • Інноваційні стартапи. SAAS-сервіси оптимально підходять для створення стартапів, оскільки не перевантажує сервер, працює з усіма платформами та недорогі з точки зору техпідтримки.
  • Сервіси з автоматизації бізнесу. CRM, ERP та інші системи автоматизації бізнесу часто створюються саме на основі SAAS-системи, оскільки створити власні інструменти диджиталізації спроможний лише середній та великий бізнес. Тому малий бізнес активно використовує SAAS-рішення через їх ефективність та помірну ціну.
  • Мобільні додатки. Такі системи SAAS розраховані на аудиторію, яка для бізнес-процесів використовує мобільні гаджети. Якщо функціонал програми неможливо створити на комп'ютері, або ж в цьому немає жодної необхідності, розробники створюють мобільні додатки.

Як бачите, SAAS-рішення спроможні вирішити багато задач сучасного бізнесу й бути корисними як окремим підприємцям, так і великим компаніям. Тому не дивно, що популярність таких розробок швидко зростає, адже вони дозволяють бізнесу розвивати власну IT-екосистему незалежно від постачальників ПЗ й при цьому заощаджувати чимало коштів.

Якщо вас зацікавили можливості, які пропонує розробка SAAS, переходьте на наш сайт, це чудове джерело додаткової інформації - https://wezom.com.ua/blog/saas-prilozheniya

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ