Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Садовий не дасть «хапнути» «Львівтеплоенерго»

Мене як депутата Львівської міськради та нашу фракцію турбує ситуація, яка склалася на Львівському міському комунальному підприємстві «Львівтеплоенерго». Виглядає так, що підприємство зайшло у глухий кут і перебуває на порозі зриву ополювального сезону. Таку пересторогу сьогодні, 27 січня, на сесії Львівської міської ради у своєму зверненні висловив голова фракції Партія регіонів у Львівській міськраді Ігор Гладиш.

За словами депутата він має інформацію про те, що станом на 24 січня цього року споживачі заборгували «Львівткплоенерго» майже 106 млн грн., а рівень розрахунків за тепло є критично низьким.

«Паралельно із цим існує загроза, що ЛМКП буде покаране за несвоєчасну оплату за спожитий газ та збільшення заборгованості перед ДК «Газ України». Борг підприємства за газ перед ДК «Газ України» становить близько 155 млн грн. Окрім того, виглядає так, що підприємством ніхто не керує , а тому воно доведене до кризового стану, а з боржниками не ведеться належна робота. Якість послуг теж залишається незадовільною», - наголосив Ігор Гладиш.

Міський голова Львова Андрій Садовий відреагував на запит одразу.

«Ви – представник Партії регіонів і повинні знати, що з 1 серпня 2010 була встановлена нова ціна на газ, а тарифи збільшилися тільки цього року. Виникла велика різниця в тарифах та ціні газу, а тому підприємство фактично працювало собі у збиток. Уряд і досі не має відповіді на питання як врегулювати цю ситуацію. Тому це питання не «Львівтеплоенерго», а питання незбалансованої політики уряду», - наголосив Андрій Садовий.

Він також додав: «Якщо хтось хоче спеціально довести підприємство до такого стану, щоб потім його «хапнути», то ми цього недопустимо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ