Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Андрій Садовий прокоментував ухвалу про землю на території табору «Шталаг-328»

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що на території Цитаделі, де колись нацисти зробили табір для військовополонених «Шталаг-328», ніякого будівництва не буде. Про це він заявив сьогодні, 14 червня, в коментарі Гал-інфо.
Нацистські офіцери перед входом до табору. Тепер вул. Грабовського.

«Ніякого житлового будинку там бути не може. Наскільки я розумію, є будівлі і є власник цих будівель. Просто один власник продав свої будівлі іншому. Жодних дозволів на жодні будівництва там ніхто не давав. Ніякого житла на цьому місці бути не може. Там, теоретично, можуть бути якісь приміщення, які матимуть суспільну потребу. І це лише якщо будуть погодження від усіх структур і ЮНЕСКО, але житла там не буде категорично», - заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на сесії Львівської міської ради, 7 червня, депутати надали ТзОВ «Сучасне місто» дві земельні ділянки площею 0,3098 га та орієнтовною площею 3,8 га на вул. П. Грабовського, 11.

Депутати Львівської міської ради вилучили за згодою з користування приватного підприємця Ярового Андрія Миколайовича земельну ділянку площею 0,3098 га на вул. П. Грабовського, 11. Землю надали ТзОВ «Сучасне місто» в оренду терміном на 10 років для обслуговування автостоянки за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

В ухвалі сказано, що рада надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11 для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

Як сказано у пояснювальній записці, на земельній ділянці розташована нежитлові будівлі площею 2895,7 кв.м., що  знаходяться у власності ТзОВ «Сучасне місто». Власник об’єкту нерухомого майна - Товариства з обмеженою відповідальністю  «Сучасне місто».

Нагадаємо, що «Шталаг-328» був нацистським табором для військовополонених в центрі Львова. Йдеться про унікальну пам’ятку світової історії, відомої як Цитадель (30 га землі). Ця оборонна споруда була збудована ще за Австро-Угорської імперії (середина ХІХ ст.) за типовим проектом.

На цій території у 1941 році нацисти створили табір «Шталаг-328». Там утримували полонених червоноармійців, французів, бельгійців та інших. Полонених утримували як у приміщеннях (казармах, бараках) так і просто неба за колючою огорожею.

Територія історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель» занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, як пам’ятка історії, архітектури, містобудування національного значення «Ансамбль оборонних споруд Цитадель – місце концентраційного табору «Шталаг-328». Охоронний номер - 130026-Н.

Також, нагадаємо, що це вже не перша спроба виділити землю на Цитаделі. Як повідомляло Гал-інфо, 21 жовтня 2016 року депутати не підтримали ухвалу, яка передбачала передачу в оренду терміном на 10 років ТзОВ «Брок-інвест» земельну ділянку площею 0,0393 га на вул. П. Грабовського, 11.

Земельну ділянку мали передати для обслуговування будівлі – об’єкта незавершеного будівництва готовність якого становить 67% для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ