Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий запропонував кандидатуру Федишина на секретаря ради. "Свобода" проти

Сьогодні,19 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий запропонував на посаду секретаря ради Романа Федишина. Голова фракції ВО "Свобода" Любомир Мельничук заявив, що фракція цю кандидатуру не підтримає.

"Перш за все це повинен бути депутат, який зуміє об'єднати депутатський корпус, рівновіддалений від усіх депутатських груп та фракцій, який має управлінський досвід", - сказав Садовий. 

Таким депутатом, на думку Андрія Садового, є Роман Федишин. 

Садовий сказав: "У нього це викликало певний шок. Я не прийняв жодних умов і не дав йому часу для роздумів, запропонувавши його кандидатуру. Забудьте про свої партійні інтереси. Подумайте про якісні критерії".

Мер закликав депутатів підтримати Федишина на посаді секретаря ради.

Після цього виступив сам Роман Федишин: "Направду для мене був шок, коли Андрій Іванович запропонував цю посаду. Я жодного дня не працював на державній службі. Це для мене виклик, я завжди почував себе вільною людиною. Тут робота не проста. Чому я не пішов свою кандидатуру погоджувати на фракціях? Бо я не знаю, що сказати".

Депутат заявив, що готовий працювати тих чотири місяці, які залишилися до кінця каденції Львівської міської ради поточного скликання.

Водночас Любомир Мельничук заявив, що їхня фракція не братиме участі в голосуванні, адже пропозиція Садового - це "результат підкилимних ігор". 

"Наша фракція не братиме участі у голосуванні", - сказав він.

Натомість інші депутати заявили в обговоренні, що готові підтримати кандидатуру Романа Федишина.

Наразі лічильна комісія готується до початку таємного голосування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ