Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сакварелідзе допитують у ГПУ понад вісім годин

Колишнього заступника генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе допитують у ГПУ більше восьми годин як свідка у справі щодо зникнення 2 млн дол. від США та ЄС на реформування прокуратури. Про це повідомила УНН його прес-секретар.

"Він (Д.Сакварелідзе – ред.) не виходив (з допиту – ред.). Не маємо ніякої інформації. Весь цей час його тримають", - сказала прес-секретар.

Відзначимо, що Д.Сакварелідзе прийшов на допит до ГПУ о 12.00.

Нагадаємо, 31 березня екс-заступнику генерального прокурора України Давіду Сакварелідзе вручили повістку на допит до Генеральної прокуратури України як свідка у справі щодо зникнення 2 млн дол. від США та ЄС на реформування прокуратури.

Раніше у Генпрокуратурі повідомили, що відкриють кримінальне провадження за фактом розкрадання 2,2 млн доларів, виділених США та ЄС на реформу органів прокуратури.

Зокрема прокурор В.Куценко зазначав, що до ГПУ надійшло звернення народних депутатів України, які зацікавилися питанням використання грошей, які було спрямовано до України американськими, європейськими партнерами для проведення реформ органів прокуратури. Аналогічне звернення від близько 50 народних депутатів було спрямоване до Сенату США, окремим сенаторам, і тепер, додавши копії цих документів, вони прийшли до ГПУ.

29 березня заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе було звільнено з органів прокуратури.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ