Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

Санслужба з’ясувала, звідки в «Арсені» заражені кури

Держсанепідемслужба Львівщини виявила у чотирьох харчових пробах зі супермаркету «Арсен» Сальмонелу, яка стала збудником масового харчового отруєння на Львівщині. З'ясувалося, що сальмонела була у сировині ФГ «Варіо курчата», повідомило видання «Новий погляд».

Йдеться про охолоджену курку ФГ «Варіо курчата», мариновану курку у кулінарному цеху «Арсену» з того таки забійного цеху, а також у двох готових «арсенівських» кулінарних виробах – гриль-стегні та гриль-гомілці.

Про це «Погляду» повідомив головний спеціаліст санітарно-гігієнічного відділу Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Мирослав Гушул.

«Була виявлена сальмонела у готових кулінарних виробах – гомілці та стегні, крім цього, у курці охолодженій «Варіо курчата» і курці маринованій того таки виробника («Варіо курчата» - авт.). Якщо сальмонела є у сировині, то вона буде і в маринованій курці», – розповів Мирослав Едуардович.

За його словами, у готових курах-гриль сальмонели немає. А гомілка та стегно, звідки пішли сальмонели, смажились окремо.

Крім цього, зазначив головний спеціаліст, одну із кухарів кулінарного цеху «Арсену», яка виявилася бактерієносієм, відсторонили від роботи.

Як повідомляв «Погляд», фермерське господарство «Варіо курчата» вважалося одним з найкращих на Львівщині.

Водночас за інформацією департаменту з питань цивільного захисту населення ЛОДА, із Львівської обласної клінічної лікарні виписали 5 пацієнтів, які отруїлися курятиною, купленою в супермаркеті «Арсен» у Львові.

За даними департаменту, в медустановах Львівської, Волинської та Хмельницької областей залишаються 28 постраждалих.

Результати аналізів показали, що у 26 пацієнтів Львівської інфекційної лікарні і одного пацієнта Самбірської міської інфекційної лікарні виявлено Salmonella Enteritidis, яку власне «знайшли» у харчових пробах, взятих із львівського супермаркету.

За результатами перевірки направлено позов до Львівського окружного адміністративного суду. Крім того, до адміністративної відповідальності притягнуто керівника забійного цеху фермерського господарства «Варіо курчата» (с. Мацошин, що на Жовківщині), яке постачало курятину до цього супермаркету.

Як повідомлялося, у Львові з 23 по 26 жовтня отруїлися, попередньо, м'ясом-гриль 33 особи, з них – четверо дітей.

За фактом масового отруєння людей відкрито кримінальне провадження.

«Новий погляд»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ