Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сапер – професія героїчна

Щодня на лінії зіткнення працюють інженерно-саперні групи, які виявляють та знищують смертоносні "подарунки" окупантів.

Українські захисники продовжують тримати надійну оборону на Маріупольському напрямку. Нині тут майже весняна погода, але замість пролісків з-під снігу подекуди виринають вибухонебезпечні предмети, залишені російськими найманцями в українській землі. 

Вислів "сапер помиляється лише раз" й досі актуальний. Ціна помилки - не тільки власне життя і здоровʼя, а й долі інших людей, які виконують одне бойове завдання. Тому військовий інженер має бути насамперед надзвичайно відповідальним, уважним, наполегливим і зосередженим. Решті навичок навчать командири та інструктори.

Військовослужбовець Збройних Сил України Ігор – командир інженерного взводу. В армії – з 2007 року, на війні – з 2014 року. Каже, найнебезпечніше завдання сапера – інженерна розвідка незнайомої території. Такі завдання часто доводиться виконувати під кулями агресора. 

Відповідальність його невеликого взводу – інженерне забезпечення підрозділів. Постійно, день за днем, він з колегами обстежує кілометри доріг і стежок, аби гарантувати безпечний проїзд техніки і прохід людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ