Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Савченко перервала голодування заради ще однієї перевірки на поліграфі

Народний депутат Надія Савченко, яка перебуває під арештом, вирішила перервати голодування для повторного проходження поліграфа, повідомляється на її сторінці у фейсбуці.

"У зв'язку з тим, що за майже два місяці слідство не надало результатів експертизи на детекторі "правди", Надія Савченко ухвалила рішення перервати голодування для проходження повторної експертизи", - йдеться у повідомленні.

Сторона захисту готує відповідне клопотання для призначення психо-фізіологічного дослідження на поліграфі у державній експертній установі України.

У повідомленні також наголошується, що 30 травня минає 69 діб з початку голодного протесту Савченко проти ув'язнення, яке вона вважає незаконним.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Її підозрюють в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних та громадських діячів, підготовці до скоєння терористичного акту, створенні терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Савченко. Того ж дня вона оголосила голодування.

17 квітня Савченко пройшла процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа. За кілька днів до цього вона перервала голодування.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ