Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Савченко пояснила, чому не припиняє голодування

Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, пояснила, чому вирішила продовжити голодування. Її лист опублікував російський адвокат Микола Полозов у своєму Twitter.

"Я вирішила боротися єдиним доступним мені методом – голодуванням. Своїм протестом – голодом – я хочу домогтися здорового глузду від російської влади і совісті від Слідчого комітету Росії. Є безперечні докази моєї непричетності і невинності у тих злочинах, в яких мене звинувачують. Що їм ще потрібно?", – йдеться у листі.

Савченко підкреслила, що рішення голодувати вона прийняла самостійно.

"Дала слово: "До дня повернення мене в Україну або до останнього дня життя в Росії!" – І назад його не візьму, інакше чого будуть варті мої слова! Я витримаю! Дякую, що вірите в мене!" – написала вона.

Довідка УНІАН. Надія Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі, а потім її перевезли до Росії.

Як стверджує російське слідство, під час воєнних дій у районі Луганська в червні Савченко вступила в батальйон «Айдар». Дізнавшись координати розташування групи російських співробітників ВДТРК й інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала ці координати бойовикам, а потім саме по цих координатах було зроблено мінометний постріл, у результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону.

26 жовтня на позачергових парламентських виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина».

27 жовтня Басманний суд Москви за клопотанням слідства продовжив термін тримання Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

Захист Савченко звернувся до Слідчого комітету Росії з проханням про припинення кримінальної справи, зважаючи на її статус військовополоненої.

13 грудня Савченко оголосила голодування, оскільки до неї не пускали лікаря і не передавали ліки.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ