Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Савченко заборонила оскаржувати вирок і дякує за підтримку

Українка Надія Савченко попросила адвоката Марка Фейгіна й далі захищати її інтереси в Росії, але заборонила йому подавати апеляцію на винесений їй вирок. Про це вона повідомила в листі Фейгіну, який той опублікував у Twitter після відвідування СІЗО, де утримують Савченко.

"Надія продовжила із мною угоду", - написав адвокат.

Також він оприлюднив лист льотчиці із вдячністю українцям і політикам, які її підтримали, а також адвокатам і сестрі Вірі.

"Вона ні про що не шкодує й усім дякує", - написав Фейгін.

Як відомо, 22 березня Донецький суд Ростовської області РФ визнав Савченко винною за всіма пунктами звинувачення російської прокуратури і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму за "убивство" і "замах на вбивство" і штрафу у 30 тисяч рублів за нібито незаконний перетин кордону.

Савченко захопили у 2014 році бойовики у зоні антитерористичної операції на Донбасі, згодом її силоміць вивезли до Росії, де українку незаконно судили за звинуваченням у причетності до смерті двох російських журналістів, які загинули на блокпосту у зоні бойових дій.

Савченко свою провину заперечує. Вона голодує на знак протесту проти судилища і планує поновити сухе голодування того дня, коли вирок суду вступить у дію. Савченко вважає, що з того моменту Росія повинна передати її Україні.

Вона вважає, що відмова від оскарження вироку прискорить процес передачі її для відбування покарання в Україну.

Представники російської влади вже заявили, що рішення про подальшу долю Савченко прийматиме президент РФ Володимир Путін.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ