Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Савченко заявила відвід суддям і прокурорам

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко, справу проти якої розглядає російський суд, заявила відвід суддям і прокурорам у процесі, звинувативши їх у маніпулюванні речовими доказами, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На сьогоднішньому засіданні сторона обвинувачення представляє свої докази і свідків, зокрема, свідчення дає експерт-артилерист.

Як повідомив адвокат Савченко Микола Полозов, вона заявила клопотання про те, щоб продемонструвати фахівцеві відеозапис, сторона обвинувачення була проти, і суд відмовив у задоволенні клопотання.

18 листопада захист Савченко вже оголошував відвід колегії суддів через те, що вони вирішили допитувати свідка обвинувачення ватажка угруповання «лнр» Ігоря Плотницького у закритому режимі. Тоді суд клопотання відхилив.

Днями адвокати української громадянки, народного депутата Надії Савченко закликали ватажка угруповання «лнр» Ігоря Плотницького пропустити їх до місця подій 17 червня 2014 року «для того, щоб вичерпно довести невинуватість Савченко в процесі у Донецьку». Відповіді від нього захисники наразі не отримали.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які загинули 17 червня 2014 року на Донбасі, і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ