Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сайт UA: ПЕРШИЙ покаже наживо усі сесії Давоського форуму

Сьогодні, 23 січня, у Давосі (Швейцарія) стартує 48-й Всесвітній економічний форум, який триватиме до 26 січня. Цього року він пройде під гаслом "Спільне майбутнє у роз’єднаному світі", повідомили в UA: ПЕРШИЙ.

В рамках Форуму заплановано близько 400 сесій, присвячених найбільш актуальним проблемам сучасності – від глобального потепління і економічних викликів до проблем гендерної рівності та сексуальних домагань. Сайт UA: ПЕРШИЙ транслюватиме всі виступи та обговорення учасників Давоського форуму наживо, без перекладу. Подивитися трансляції можна за посиланням: http://1tv.com.ua/weforum.

"Одне із глобальних завдань Суспільного – виробляти і надавати контент різним цільовим аудиторіям у найбільш зручний для них спосіб, використовуючи усі доступні платформи. Є частина людей, для яких Суспільне сьогодні майже нічого не виробляє, але це не означає, що ми про них забули. Як член EBU ми маємо право транслювати сесії Всесвітнього економічного форуму у Давосі і скористалися можливістю задовольнити потреби тієї частини нашої цільової аудиторії, яка звикла отримувати подібну інформацію з міжнародних ЗМІ. Можливо їм буде приємніше дивитися це не на сайті Давоського форуму, а на сайті рідного суспільного мовника, – розповідає заступниця виконавчого директора – директор програм Дар’я Юровська. – Онлайн-трансляції Давоського форуму на нашому сайті – це певний сигнал цим людям, що ми про них пам’ятаємо і робитимемо усе можливе, аби цікавого саме для них контенту на платформах Суспільного ставало якомога більше. Наступного року ми плануємо не лише транслювати сесії Всесвітнього економічного форуму наживо, але й забезпечити переклад найбільш важливих подій".

Форум відвідають близько трьох тисяч гостей з понад 100 країн світу: політичні лідери, представники бізнесу, голови міжнародних організацій, журналісти, представники громадянського суспільства тощо. 48-е засідання Давоського форуму планують відвідати 70 глав держав і урядів, серед них – Президент України Петро Порошенко, президент Франції Еммануель Макрон, президент Польщі Анджей Дуда, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Також організатори очікують на президента США Дональда Трампа.

Відкриваючи 48-й Всесвітній економічний форум у Давосі його засновник Клаус Шваб сказав: "Не секрет, що ми живемо у взаємозалежному світі, ми всі залежимо один від одного. І на нас лежить велика відповідальність за те, щоб продемонструвати, що лише спільними зусиллями ми можемо поліпшити ситуацію у світі".

Зазначимо, що в українського Президента Петра Порошенка заплановано близько 20 зустрічей на полях форуму, в тому числі з президентом США Дональдом Трампом. Окрім того, на форумі у Давосі вперше відкриється Український Дім. Його тема – "Україна: креативність, інновації, можливості". А також відбудеться традиційний "український сніданок", який запланований на 25 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ