Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Селяни Годовиці та Басівки повернули собі 140 га землі, зайшовши в кабінет голови РДА Романа Фольтовича

Сьогодні 16 березня 2010 року о 10:00 відбувся пікет Пустомитівської РДА селянами - жителями сіл Годовиці та Басівки під гаслом "Земля селянам – а не олігархам!". Пікет був організований Українською партією та страйковим комітетом сіл Годовиці та Басівки. Участь у пікеті взяли близько 50 мешканців сіл Годовиці та Басівки та близько 30 представників Української партії, – повідомила прес-служба ЛМО УП.

 

Все почалося з того, що 2 березня 2010 року Пустомитівська РДА прийняла рішення про розпорядження землею. Жителям сіл Годовиці та Басівки роздали землю розміром від 0,15 до 0,25 гектара. За розпорядженням виявилось, що землю, окрім селянам, було роздано невідомим людям розміром  - 140 га по 2 гектари кожному невідомому.

 

Скандування людей біля Пустомитівської РДА не дало жодних результатів.Лише після того, як селяни увійшли в кабінет голови райдержадміністрації Романа Фольтовича, останній пообіцяв подзвонити прокурору, щоб той наклав протест.

 

Після накладення протесту прокуратури голова РДА скасував своє розпорядження. Як заявив голова Львівської міської організації Української партії Остап Стахів: «Сьогодні кожен житель сіл Годовиці та Басівки зрозумів, що тільки активна громадська позиція може заставити владу рахуватися з думкою громади».

 

Додамо, що селяни Годовиці та Басівки, що біля Львова, вже тривалий час борються за свою землю. До попереднього земельного конфлікту були причетні і екс-губернатор Львівщини Петро Олійник, і екс-суддя Роман Зварич. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ