Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенат Франції продовжив дію надзвичайного стану до кінця липн

Сенат Франції переважною більшістю голосів продовжив дію надзвичайного стану до 26 липня.

За таке рішення на вечірньому засіданні проголосували 309 сенаторів, проти виступили лише 30 парламентаріїв із числа комуністів та «зелених», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Таким чином надзвичайний стан, термін якого спливав 26 травня, буде продовжено ще на два місяці, тобто на час проведення у Франції європейського чемпіонату з футболу Євро-2016 та світового турніру з велоперегонів «Тур де Франс».

Автором законопроекту, затвердженого у вівторок парламентом, виступив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов. 4 травня його затвердили на засіданні Ради міністрів, що проходила у Єлисейському палаці. Законопроект передбачає необхідні заходи для забезпечення безпеки на час проведення Євро-2016 та велогонки «Тур де Франс».

Нагадаємо: Євро-2016 відбуватиметься з 10 червня по 10 липня у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці, Сент-Етьєні. Організатори очікують на трибунах стадіонів щонайменше 2,5 млн осіб у 10 французьких містах, і близько 5 млн уболівальників у фан-зонах.

Велоперегони «Тур де Франс» стартують 2 липня від іменитого монастиря Мон-Сен-Мішель в Нормандії, а фінішують 24 липня на Єлисейських полях в Парижі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ