Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенатори США хочуть санкцій проти РФ через Навального: законопроєкт вже внесли

Конгрес США готується ввести санкції проти Росії у зв'язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального. Законопроєкт запропонувала група американських сенаторів.

Про це повідомляється на сайті одного з авторів проєкту, сенатора від штату Делавер Кріса Кунса, пише Громадське.

Вони пропонують ввести санкції проти «російських офіційних осіб, причетних до грубого порушення міжнародного права».

«Законопроєкт наказує адміністрації визначити, чи порушив Кремль закони США, що забороняють використання хімічної та біологічної зброї», — зазначається в повідомленні.

Що з проєктом закону далі?

Для того, щоб він став законом, його повинні підтримати Сенат з палатою представників і підписати президент США. Перспективи законопроєкту наразі оцінити важко.

Що з Навальним?

Опозиціонеру стало зле вранці 20 серпня, коли він летів із Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували. Він впав у кому. Доклавши зусиль, німецьким лікарям вдалося забрати Навального і вивезти його на лікування до клініки «Шаріте». 7 вересня в Навального покращився стан здоров'я. Його вивели з медичної коми, в якій він був 18 днів.

Німецькі експерти 2 вересня виявили в організмі російського опозиціонера Навального отруту з групи «Новічок». 14 вересня це підтвердили лабораторії у Франції та Швеції. Саме речовиною з цієї групи російське ГРУ намагалося вбити колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Росія всіляко заперечує причетність до отруєння Навального та обурюється тим, що Берлін відмовляється передати результати свого розслідування, хоча про це Москва просить ще з кінця серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ