Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенатори США пообіцяли направити допомогу Україні всупереч рішенню Трампа

Американські сенатори очікують, що конгрес санкціонує виділення військової допомоги Україні, навіть якщо президент Дональд Трамп відмовиться її розморозити.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Якщо він (Трамп) вирішить не витрачати ці гроші, я абсолютно впевнений, що обидві партії конгресу проголосують за їх переассігнацію", - наводить агентство слова сенатора-республіканця Рон Джонсон.

Його колега по конгресу з Демократичної партії Кріс Мерфі також висловився на користь того, що гроші слід виділити Україні. Обидва сенатора недавно здійснили візит до Європи, де заодно відвідали і Україну.

Мерфі заявив, що на зустрічах з українськими чиновниками було ясно, що у них немає повного розуміння, чому гроші можуть не дійти до Києва. За його словами, українці піднімали це питання на кожній зустрічі з американськими законодавцями. Обидва сенатора заявили, що намагалися переконати українців у тому, що конгрес підтримує країну, стикаються з російською агресією.

"Незалежно від того, що робить президент, конгрес Сполучених Штатів з вами, і ми підтримуємо мужність українського народу", - навів Джонсон слова, які він сказав українцям.

Нагадаємо, мова йде про допомогу Києву в розмірі 250 млн доларів, яку конгрес США схвалив у червні в рамках Ініціативи про підтримку безпеки України (Ukraine Security Assistance Initiative).

Передбачалося, що кошти будуть виділені до кінця поточного фінансового року, тобто до 30 вересня. Однак в кінці серпня телеканал CNN з посиланням на свої джерела повідомив, що Трамп планує заморозити цю допомогу.

У зв'язку з цим два американських конгресмени демократ Еліот Ленс Енгель і республіканець Майкл Мак-Кол вже написали відкритого листа Трампу, в якому закликали його негайно розморозити кошти для України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Трамп відправив Болтона у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ