Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Середня тривалість безробіття в області впродовж 2005 року становила 9 місяців

У 2005 році соціальні послуги служби зайнятості отримували 39,2 тис. осіб з тривалістю безробіття понад 1 рік (31,5 відсотка від загальної чисельності безробітних) – про це повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на головного спеціаліста відділу організації сприяння працевлаштуванню Львівського обласного центру зайнятості Галину Неборець.
Середня тривалість безробіття в області упродовж 2005 року становила 9 місяців (у 2004 – 10). Понад три роки центри зайнятості надають соціальні послуги 73 мешканцям Львівщини, понад два роки   1134 особам. Порівняно з попередніми роками, то ці показники знижуються.
У 2005 році у центрах зайнятості відбулося 361 засідання Громадських комісій або відповідних комісій з довготривалого безробіття. Одначе на їхнє засідання було запрошено лише 8,6 відсотка від загальної чисельності осіб, котрі отримували соціальні послуги понад рік. Комісії розглянули справи 3362 безробітних, з них працевлаштовано 891 особу, у тому числі на дотаційні робочі місця – 104.
Ретельно вивчивши ситуацію, керівництво обласного центру зайнятості зобов’язало базові центри активізувати діяльність вищезазначених комісій і проводити їх засідання не рідше одного разу на місяць. А членам безробітних сімей, самотнім особам, котрі мають на своєму утриманні дітей, у місячний термін від дня реєстрації у центрі зайнятості посприяти у працевлаштуванні. Окрім того, Галина Неборець зазначила, що й самі члени безробітних сімей мали б виявляти більшу активність в упорядкуванні свого життя.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ