Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сергій Тарута: Не можна допустити фальсифікації виборів

31 березня на президентських виборах народ повинен захистити своє волевиявлення. Бажання сфальсифікувати їх результат завжди притаманне кандидатам від влади. Тому люди повинні виявити громадянську свідомість та масово прийти на виборчі дільниці і проголосувати, щоб їх голос не пропав.
Фото: УНІАН

Як стверджує кандидат на посаду Президента України, лідер партії «Основа» Сергій Тарута, чинний глава країни готується до фальсифікацій на виборах – він сформував за рахунок технічних кандидатів більше 50% у дільничних комісіях і це ставить під загрозу чесний підрахунок голосів.

Квоти в окружних виборчих комісіях тих кандидатів в президенти, хто знявся до 7 березня, розподілені на користь Порошенка і його технічних кандидатів.

ЦВК перерозподілила 38 керівних посад в окружних комісіях. Ці позиції були закріплені за п’ятьма кандидатами, які вирішили зняти свої кандидатури з виборів. Якщо виходити з духу і букви закону, то ці 38 позицій повинні були бути пропорційно розподілені між усіма кандидатами. Але ці посади ЦВК розподілила лише між 14 кандидатами.

При цьому жодної посади не отримали представники таких кандидатів як Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Олександр Вілкул, Сергій Тарута, Олександр Шевченко. Хоча вони представляють серйозні політичні сили, що висунули їх на вибори, і які беруть активну участь у виборчій кампанії.

Замість цього самовисуванець Петро Порошенко отримав в окружних комісіях 8 посад, самовисуванка Юлія Литвиненко отримала 7 посад, самовисуванці Петров і Ригованов отримали відповідно шість і дві посади. Цікаво, що Петров, розміщений в бюлетені – над Порошенком, а Ригованов – відразу за ним.

«Ви запитайте у людей – чи знають вони хто такий Петров і Ригованов? Навряд чи. Тому що такі як вони, швидше за все, і виконують функцію технічних кандидатів Порошенка. Щоб з допомогою членів виборчих комісій від цих кандидатів можна було контролювати хід виборів», – зазначає Сергій Тарута.

Лідер партії «Основа» закликав виборців не бути байдужими і прийти у неділю, 31 березня, на виборці дільниці.

«Люди мають унікальний шанс змінити долю країни. Все у їхніх руках. Влада найбільше боїться народу, який активно і чесно голосує. Закликаю не допустити фальсифікацій та захистити свій вибір», – закликав Сергій Тарута.

Назар КУХТА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ