Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сергія Шкарлета призначили в.о. міністра освіти в обхід Ради

Верховна Рада не змогла призначити новим міністром освіти та науки Сергія Шкарлета через брак голосів, тож за наполяганням президента Володимира Зеленського його призначили в.о. міністра в обхід парламенту.

На засіданні уряду 25 червня Шкарлета призначили заступником міністра й одразу ж виконувачем обов'язків міністра, пише видання ВВС News Україна.

"Відбувається призначення заступника міністра освіти і науки України і покладання обов'язків міністра на Шкарлета Сергія", - заявив притихшим голосом Денис Шмигаль наприкінці засідання, присвяченого повеням у Карпатах.

17 червня прем'єр-міністр подав його кандидатуру парламенту для призначення міністром освіти. Проте наступного дня профільний комітет розкритикував цю кандадидатуру і у фракції "Слуга народу" забракло голосів для його призначення.

Через таке рішення комітету, як кажуть співрозмовники видання, під головою комітету Сергієм Бабаком від "Слуги народу" захиталось крісло.

Як вказують джерела видання в уряді, Зеленський особисто лобіює його кандидатуру і змусив уряд піти на такий крок в обхід Ради.Можливе призначення ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета міністром освіти на початку підняла хвилю обурення серед активістів та у ЗМІ.

Йому закидають, що багато наукових робіт містять підозру на плагіат. Також є питання щодо політичних зв'язків з Партією регіонів.

У часи президента Віктора Януковича він долучився до Партії регіонів, а за президента Петра Порошенка - до його президентського блоку.

Нещодавно розгорівся ще один скандал - з'ясувалось, що Сергій Шкарлет міг цього року купити службовий автомобіль за 60 тисяч доларів, які мали піти на платню викладачам.

Всі закиди та звинувачення Шкарлет заперечує.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ