Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шахіст Володимир Ветошко - бронзовий призер юнацького чемпіонату Європи

З 10 по 16 липня в словенському місті Цельс тривав командний чемпіонат Європи з шахів 2016 року серед юнаків та дівчат віком до 18 років. В турнірі юнаків змагалося 12 збірних команд, у змаганнях дівчат – 14, повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

Чемпіонат тривав 7 турів.

До складу збірної юнацької команди України входило по 4 шахісти: 1-а шахівниця – Володимир Ветошко (м. Городок Львівської області), 2-а – Михайло Білоус (родом з Донеччини, навчається в Києві), 3-а - Владислав Бахмацький (народився в Луганську, проживає в Харкові), 4-а - Юрій Крикун (м. Київ).

Команди дівчат складалися з двох шахісток. В збірній України на першій шахівниці змагалася киянка Юля Осьмак, на другій - Олена Мартинкова з Краматорська.

При цьому приємно здивували українські юнаки. Якщо від юних українок, які за середнім рейтингом мали перший номер, всі очікували високого результату, то за рейтинговим показником наші хлопці були лише восьмими, але проявивши бійцівський характер, зуміли фінішувати третіми. Кращими були тільки команди Ізраїлю (13 очок) і Угорщини (11 очок). Наші бронзові медалісти набрали в сумі 14,5 очок (В. Ветошко - 4 очка, М. Бєлоус, В. Бахмацький, Ю. Крикун - по 3,5 очка).

Впевнений виступ українських шахістів в Словенії дозволив їм усім покращити особисті міжнародні рейтинги. Зокрема, В. Ветошко покращив свій рейтинг на 8 пунктів, М. Бєлоус - на 13, В. Бахмацький - на 44, а Ю. Крикун – на 21 пункт.

Тепер світовий рейтинг міжнародного майстра, студента другого курсу Львівського національного університету ім. І. Франка, вихованця Городоцької шахової школи В. Ветошка після обрахунку становитиме 2 438 пунктів. До виконання норми міжнародного гросмейстера йому залишилося набрати 62 пункти.

Відмінно виступила українська дівоча команда, яка за тур до завершення змагань практично забезпечила собі перше місце. Тому єдиний програш в останньому турі команді Словенії «А» не вплинув на кінцевий результат - 11 командних очок і звання чемпіонок Європи! Обидві переможниці внесли у скарбничку команди України по 5,5 очок (5 перемог, 1 нічия, 1 поразка). Друге місце з 10 очками посіла команди Польщі «А», а третє, набравши на очко менше - команди Польщі «В».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ