Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахта "Відродження" відзначила ювілей

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
1 лютого виповнилось 60 років з дня введення в експлуатацію шахти "Відродження". Рівно шість десятків років назад гірники шахти вперше видобули вугілля на-гора. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

"Дякую вам, людям, які своїм професійним покликанням самовідданою та мужньою працею забезпечують енергетичну безпеку області та держави", - зазначив у вітальному слові  перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Шахта «Відродження» є відокремленим підрозділом ДП «Львівугілля». Будівництво шахти розпочали в 1955 році. 1 лютого 1961 року шахту №4 «Великомостівська» (з 2001 року – «Відродження») здали в експлуатацію з проектною потужністю 750 тисяч тонн вугілля на рік.

За 60 років роботи колективом шахти «Відродження» видано на-гора близько 43 млн тонн вугілля і пройдено майже 323 кілометри гірничих виробок. Шахта дала робочі місця майже 16 тисячам працівників.

Колектив шахти «Відродження», а це більш як 1000 працівників, вже понад 20 років очолює заслужений шахтар України Павло Овчінніков.

На сьогодні промислові запаси вугілля  шахти «Відродження» складають понад 7 млн тонн, це перспектива роботи на понад 30 років.  Планове завдання на 2021 рік – видобути 240 тис тонн вугілля та пройти 1200 метрів гірничих виробок.

Довідково

У 2007 році за високопродуктивну працю, добросовісність та завзятість у роботі начальнику дільниці № 4 Сергію Руденку було присвоєно Почесне звання Герой України. Це єдиний шахтар регіону, удостоєний такого визнання.

Звання «Заслужений шахтар України» присвоєно 12 працівникам шахти:  Миколі Школяренку, Ярославу Наливайку, Степану Булі, Павлу Овчіннікову, Івану Мацьківу, Ярославу Гіщаку, Сергію Руденку, Ярославу Беньку, Ігорю Сироїду, Роману Боднару, Андрію Куцу, Андрію Милявському, Михайлу Козакевичу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ