Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Шахтарям "Лисичанськвугілля" почали повертати борги по зарплаті - Сергій Шахов

Чиновники мають негайно погасити борги із зарплати шахтарям. Про це 3 серпня, на мітингу під Міністерством енергетики та вугільної промисловості, заявив народний депутат від «Нашого краю» Сергій Шахов.

Депутат наголосив, що документ за підписом міністра енергетики Ігоря Насалика про виплату 1,5 млрд гривень боргу перед працівникам державних шахт не виконується.

«На шахті «Горська» в Луганській області гірники не отримують зарплату вже п'ять місяців! Подібна ситуація на державних шахтах усіх вугільних басейнів країни. Гірникам нема за що збирати дітей до школи, годувати свої сім'ї, платити за «комуналку». Чиновники мають негайно погасити борг із зарплати та взятися за реанімацію вугільної галузі», – зазначив депутат.

Втім є і гарні новини. «Вчора ввечері шахтарі шахти імені Капустіна ДП «Лисичанськвугілля» отримали заповітне повідомлення - людям прийшла зарплата. Закрили травень поточного року. А борг тягнеться, нагадаю, ще з 2015 року. В цілому це більше ста мільйонів гривень», - зазначив Шахов.

Це сталося можливим після того,  як нардеп приїхав з візитом до незалежної профспілки шахтарів Луганської області минулого тижня. Нагадаємо, в липні 2017 року гірники шахт «Лисичанськвугілля» відмовилися виходити на поверхню, вимагаючи погасити борги по заробітній платі. Загальна сума заборгованості перед гірниками на той момент складала 135 млн грн.

«Всі гроші, які повинні виплатити по заробітних платах будемо вимагати щоб виплатились, шахтарі не підуть з Києва до тих пір, поки на їх картках не буде заробітна плата. Вони будуть стояти до останнього під міністерством. Перейдуть до Кабміну. Якщо не буде до понеділка заробітної плати – будуть підтягуватися шахтарі з усіх кутків України», - зауважив Сергій Шахов.

Як відомо, кілька сотен гірників з різних державних вугільних об'єднань почали безстрокову акцію протесту в центрі Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ