Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Шахтарі ДП "Львіввугілля" вимагають погашення заборгованості

Профспілкові лідери ДП "Львіввугілля" від імені трудового колективу підприємства звернулися до міністра енергетики Германа Галущенка!

"В умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, в цей складний для нашої Країни час, коли ворог постійно обстрілює об'єкти енергетики та знищує вугільні підприємства на Сході України. ДП "Львіввугілля" стабільно працювало для забезпечення об'єктів теплової генерації вугіллям.

Реалізація енергетичного вугілля ДП "Львіввугілля" здійснювалась на Трипільську ТЕС ПАТ "Центренерго" через ДП "Укрвугілля". Заборгованість ДП "Укрвугілля" перед ДП "Львіввугілля" за відвантажене вугілля з лютого по квітень 2024 становить 426 млн.грн., що в свою чергу спричинило утворення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам 632 млн. грн. за лютий липень 2024.

Така ситуація спричиняє серйозну напруженість в трудових колективах, а особливо за результатами зустрічі 1-2 серпня у міністерстві та на фоні корупційного скандалу з уже минулим заступником ввіреного Вам міністерства.

На підставі вищевикладеного, беручи до уваги ситуацію, що склалась, просимо Вас взяти під свій особистий контроль питання погашення заборгованості заробітної плати шахтарям ДП "Львіввугілля", - зазначено у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ