Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ще двоє українців на лайнері Diamond Princess інфікувалися коронавірусом

Ще двоє громадян України, які перебували на закритому на карантин круїзному лайнері Diamond Princess, заражені коронавірусом.
Getty images

Їх стан – задовільний. Про це кореспонденту УНН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"25 лютого 2020 року отримано повідомлення про інфікування коронавірусом ще двох громадян України, які перебувають на борту круїзного лайнера Diamond Princess. Таким чином, станом на 27 лютого 2020 року, 4 громадянина України, в яких діагностовано наявність вірусу COVID-19, госпіталізовано до медичних закладів міста Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний. Консулом підтримується зв'язок з госпіталізованими українцями. Інші громадяни України продовжують перебувати на борту лайнера Diamond Princess", - повідомив Погорельцев.

Він розповів, що з метою прийняття рішення про можливість залишення членами екіпажу лайнера, місцевими медиками проведено необхідні тести, результати яких наразі ще невідомі.

"Наші співвітчизники, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані в місцевих медзакладах, негативні – продовжать карантин", - додав дипломат.

Зазначимо, згідно з даними сервісу з відстеження поширення коронавірусу Центру системних досліджень університету Джона Хопкінса, на лайнері зафіксовано 705 підтверджених випадків зараження коронавірусом і 4 - з летальними наслідками.

Серед тих, що заразилися - уже було двоє громадян України. За даними МЗС, їх стан здоров'я поліпшується.

Радуцький: двоє українців з лайнера Diamond Princess одужали після коронавірусу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ