Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Ще одного нардепа САП підозрює в безпідставному отриманні компенсації за житло

Ще один народний обрнець підозрюється в отриманні компенсації за житло, попри наявність квартири у Києві. Про це йдеться у повідомленні Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У середу, 18 грудня 2019 року, прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання, котрий незаконно отримав компенсацію на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв’язку з, начебто, відсутністю власного столичного житла.

Однак, з’ясувалося, що народний депутат отримав у спадщину квартиру у столиці, проте приховав цей факт і не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, з державного бюджету депутату було незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

Наразі колишньому обранцю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки.

Застереження: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ