Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще одну сотню «євроосель» для лелек підготували львівські енергетики

Ще одну сотню «євроосель» для лелек підготували львівські енергетики, - прес-служба ПАТ «Львівобленерго».

Більше ста нових платформ під лелечі гнізда встановили цього року працівники ПАТ «Львівобленерго» на опорах ліній електропередачі. Традиційно енергетики працювали над облаштуванням помешкань для бузьків від осені до кінця березня — часу, коли лелеки повертаються на Батьківщину.

1/3

Сьогодні енергетики та журналісти побували у селі Кулиничі, де працівники Жовківського РЕМ монтували чергову платформу на електроопорі для лелечої родини.

«Ми встановлюємо платформи, аби захистити електромережі від відключень, можливого обриву проводів. Спершу знімаємо старе гніздо, яке є на повітряній лінії, монтуємо платформу з допомогою спеціального кріплення. Після цього ми на платформу кладемо хмиз зі старого гнізда, щоб лелека мав основу для свого «будівництва». А гніздо на платформі є безпечним і для електромереж, і для лелек», — розповів майстер Жовківського РЕМ Василь Бурило.

Цього року нові «єврооселі» отримали лелечі родини у Жовківському, Мостиському, Городоцькому, Сокальському, Радехівському, Турківському, Золочівському, Бродівському, Перемишлянському, Яворівському, Стрийському та Дрогобицькому районах.

А загалом з 2005 по 2017 рік працівники ПАТ «Львівобленерго» встановили більше 1 300 безпечних платформ для лелек на опорах ліній електропередачі.

Нагадаємо, що бузьки полюбляють гніздитися на електроопорах, але це наражає і дорослих птахів, і лелечат на небезпеку ураження струмом.

Також сусідство електромереж і лелечої домівки призводить до коротких замикань та перерв в електропостачанні споживачам. Тож, аби захисти і птахів, і електромережі з 2005 року ПАТ «Львівобленерго» долучилося до міжнародної ініціативи «Захист білого лелеки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ