Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще один бойовик підтвердив, що Савченко взяли в полон до бою, - ЗМІ

Бойовик так званої "ДНР" з позивним "Ілім" заявив, що особисто брав українську військовослужбовця Надію Савченко в полон і після цього доставив її до Луганська. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Медуза", оприлюдненому в понеділок.

"Ілім" підтвердив головний аргумент адвокатів Савченко про невинність їх клієнтки: боєць стверджує, що її взяли в полон до полудня 17 червня 2014 року, тобто до обстрілу селища Металіст, в результаті якого загинули журналісти ВГТРК.

"... Бій почався годині о восьмій, а в 12 дня Савченко вже передали особисто Плотницькому в руки. Це все сталося години за чотири, це я гарантовано можу сказати", - заявив він.

Відзначається, що в суд "Іліма" в якості свідка не запрошували - замість нього допитали Дмитра Ословського "Бекаса" (за версією слідства, брав участь у затриманні Савченко) та Сергія Моїсеєва "Кепа" (імовірно, відвіз її в Луганськ).

Вони говорили, що Савченко була взята в полон вже після вбивства журналістів ВГТРК.

"Я не знаю, чому мене не запросили до суду. Йде горе-судовий процес, *****. Гаразд Плотницького викликали для свідчень, її особисто передали йому, але нахер там морпіхи всі ці були і інша нечисть? Що вони могли показати?", - цитує видання бойовика.

"Ілім" зазначив, що не особливо стежить за процесом, але хоче, щоб Савченко призначили "по повній".

"Мені головне, щоб вона по повній отримала. Хочеш вір, хочеш не вір, але я шкодую про одне - що я її не пристрелив в посадці. Якби пристрелив цю *******, менше було б геморою для всіх" , - заявив він.

Як повідомлялось, 21 березня у суді в Ростовській області РФ триває виголошення вироку українській льотчиці і депутату, яку незаконно утримує Росія і звинувачує в загибелі російських журналістів.

Захист українки раніше припускав, що вирок буде обвинувальним. Українка погрожує поновити сухе голодування після оголошення вироку і вимагає відпустити її на Батьківщину.

Російська прокуратура вимагає для Савченко 23 років ув'язнення.

Світова спільнота наголошує на сфабрикованості справи і закликає російську владу відпустити українську політув'язнену.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ