Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що частіше приїжджаю до Львова, то більше заглиблююсь в проблеми, - експерт ІКОМОС про львівські пам’ятки

Петер Штрассер, експерт ЮНЕСКО, та Ганс Каспарі, експерт ІКОМОС, відвідали наше місто з метою ознайомлення із станом культурних пам’яток Львова. Про це повідомив на прес-конференції сьогодні, 5 березня, заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів

 

Ганс Каспарі розповів: «Я був одним із тих, хто 12 років тому розглядав заявку Львова на внесення до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Ще ніколи мені так легко не давалося рішення. Коли приїхав вперше, то був вражений як самим містом, так і чудовим станом пам’яток архітектури. Проте, чим частіше приїжджав, тим щораз більше заглиблювався у проблеми».

 

Після відвідин експерти повинні написати звіти, що будуть розглянуті на засіданні ЮНЕСКО у липні цього року, де буде прийнято рішення про напрями подальшої співпраці.

 

Експерти в один голос похвалили готель «Цитадель», оскільки сама будівля готелю добре відреставрована і чудово вписується в забудову міста.

 

Ганс Каспарі розповів, що вперше приїхавши до Львова, його неприємно вразили чотири вишки навколо Святоюрського собору. «На сьогодні залишилися тільки одна вишка і це прогрес», - вважає експерт ІКОМОС.

 

Однак, інші деталі звітів експертів дізнатися не вдалося, оскільки, за їх словами,  вони розголошенню не підлягають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ