Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Що хочуть побудувати в Парку культури? Відповідають забудовники

Сьогодні, 7 серпня, відбулось виїзне засідання виконкому Львівської міськради. Воно проходило на вулиці Лижв’ярській, посеред Парку культури, де планують збудувати багатофункційний готельний комплекс.

На засідання були запрошені члени виконкому, місцеві мешканці та представники забудовників, які детально розповіли, що хочуть збудувати в парку. Адже місце, про яке йдеться, розташоване в парковій зоні а, за словами істориків, раніше тут були поховання та цвинтар. 

Майбутній багатофункційний готельний комплекс перебуватиме під управлінням міжнародного оператора, якого керівники проекту відберуть на конкурсі. Як зазначила Алла Шамова, представниця ТзОВ «Парк Спейс», проект повинен стати новою візитівкою Львова.

«Він повинен притягувати не лише гостей міста, а й львів’ян. Ми хочемо створити тут багатофункційний комплекс, який в першу чергу міститиме громадську складову, а також великий публічний простір, і когрес-хол, і апарт-готель. Оскільки ділянка є в межах парку, наше завдання в першу чергу – це інтегрувати проект в місто, в спільноту для того, щоб сюди приїжджали львів’яни, а не лише іноземці. Щоб вони могли тут проводити час з сім’єю, друзами та колегами», - розповіла Алла Шамова

Також вона розповіла, що при проектуванні будуть залучатись міжнародні експерти та архітектори.
 «Це вимога не лише громади, а й оператора проекту (світової мережі Hilton). Тому ми проведено міжнародний конкурс, а його результати будуть представлені громадськості. Ми тісно спіпряцюємо з профільними управліннями міста, спілкою архітекторів та оператором, щоб максимально детально прописати всі умови та задачі перед міжнародними компаніями».

При зведенні готельного комплексу забудовники обіцяють реконструювати дорогу та забезпечити комфортне співіснування для мешканців поблизу. Крім того, зі слів Алли Шамової, стоїть завдання максимально зберегти зелені насадження, а також забезпечити низький рівень шуму для сусідніх приватних осель.
Щодо висоти об’єкта представники забудовника кажуть, що очікують рішення виконкому ЛМР, що має надати їм містобудівні умови з обмежувальними даними для висоти споруди. Представники забудовників запевнили, що всім обмеження, які накладає на будівництво місто та ЮНЕСКО, будуть враховані при розробці умов для архітекторів. 

Місцевих мешканців, що прийшли на відкрите засідання виконкому, цікавило також питання вшанування історії та пам’яті тих, хто похований на території забудови. Як відповіли, представники забудовників, це питання постало перед ними в першу чергу. 

«Ми провели консультації з церквами різних конфесій для вшанування пам’яті похованих. Буде запланована капличка всіх конфесії, а також здійснено перепоховання згідно з усіма християнськими канонами», - відповіли забудовники.

Загалом проект багатофункційного готельного комплексу є багатомільйонним та передбачає створення цілого пулу інвесторів. Проте поки команда для втілення його ще не сформована – забудовники очікують за містобудівні умови від виконкому ЛМР та проводять громадські обговорення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ