Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що планує місто на місці військового містечка на вул. Городоцькій

У четвер, 17 червня, на розгляд сесії Львівської міської ради виноситимуть ухвалу щодо військового містечка № 7. Про це повідомили 16 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Йдеться про майже 8 га землі в районі вулиць Городоцька та Шевченка, які місто готове прийняти у комунальну власність. Для цього мерія виконала зобов‘язання, виписані ще 5 років тому у меморандумі, підписаному з Міноборони.

Львівська міська рада підготувала проєкт ухвали "Про надання згоди на прийняття у власність Львівської міської територіальної громади військового містечка № 7 на вулицях Городоцька, 40 та Т. Шевченка, 1, 3, 5", який у четвер виноситимуть на розгляд депутатів. Раніше, у квітні, було також відповідне рішення виконавчого комітету.

Відтак, ухвала має дати старт передачі 8 га державної землі у комунальну власність.

"Ще 2015 року Міноборони підписало меморандум із містом. Військові, так звані "кечівські", будинки на території міста були у плачевному стані й Міноборони розходилося на тому, щоб Львів якомога швидше узяв це майно до себе на баланс. Лише за приблизними підрахунками, у ці 103 будинки місту треба було вкласти 150 мільйонів гривень, щоб їх привести до ладу. Також йшлось і про виділення землі на будівництво житла для військових. Натомість Міноборони мало передати місту будівлі і землю за церквою Анни, - зазначає заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. - Проєкт ухвали, який виноситься на розгляд депутатів, - фактично, це лише ініціатива міста нарешті запустити цей процес. Рішення, звичайно, буде за Кабміном та за умови погодження Міністерством оборони. Розумію, що розуміння в уряді є. Адже не так давно навіть в Офісі президента наголошували на важливості для держави реалізації такого грандіозного проєкту".

Наразі ж більша частина військового містечка пустує. Активно використовують лише кілька будівель, де працює військова служба правопорядку. Військовим місто готове запропонувати альтернативу.

«Місто з повагою ставиться до військовослужбовців і їхньої роботи, а тому зацікавлене, щоб вони і надалі мали гідні умови для праці. І, наголошу: готове обговорювати прийнятні та комфортні для обох сторін умови», - повідомив Любомир Зубач.

У мерії вже напрацювали Концепцію розвитку території між вулицями Городоцькою та Шевченка. У ній йдеться про те, щоб там була виключно громадська забудова. Попередньо місто планує збудувати там великий багатофункціональний конгрес-хол міжнародного значення, адже щороку у Львові відбуваються сотні міжнародних конференцій, форумів, конгресів та інших міжнародних масштабних заходів.

Окрім конгрес-холу, на цій території заплановані мистецькі комплекси, концертна зала, музей, адміністративні будівлі та освітньо-наукові будівлі, а ще міський парк і 2 міські площі – одна відразу позаду церкви Анни. Для цього місто, традиційно, планує провести Всеукраїнський архітектурний конкурс.

"Наразі з 9 га, які, згідно із меморандумом, військові мали передати місту, залишилося вже 8. Тож і надалі затягувати це питання означатиме лише одне - втрачати унікальну можливість створити у Львові зону суто громадської забудови",- повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ