Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що потрібно знати про економний відпочинок в Карпатах

Національні свята дарують нам декілька додаткових вихідних на рік, які вміло можна організувати у міні-відпустку, - Inspired.

Далеко поїхати не всім вдається, а от в українські Карпати – чому б ні?! Чисте повітря, красиві пейзажі, недорога іжа і можливість зекономити на візах. Разом із сервісом знижок Superdeal.ua ми визначили, куди саме в Карпатах потрібно їхати, що дивитися і як краще витратити гроші у поїздці.

ТОП-10 туристичних напрямків у Карпатах:

1. Гора Говерла (2061 м над рівнем моря, найвища точка України)
2. Річка Південний Буг
3. Курорти на Буковелі
4. Гора Піп Іван (Гуцульські Альпи)
5. Лікування у Трускавці
6. Скелі Довбуша
7. Національні музеї у Коломиї
8. Косів і Національний природний парк Гуцульщина
9. Шешори і водоспад Шешорський Гук
10. Микуличин і місцеві броварні

(Рейтинг складено за пошуковими запитами туристів на відомих туристичних порталах та партнерів туристичного розділу Superdeal.ua)

ТОП-10 розваг у Карпатах:

1. Піший туризм в горах
2. Рафтинг на гірській річці
3. Катання верхи на конях
4. Майстер-класи з гри на трембіті
5. Майстер-класи з гуцульських ремесел
6. Катання на квадроциклах
7. Майстер-клас з сироваріння
8. Майстер-клас з виноробства
9. Гірська риболовля
10. Велосипедні тури

ТОП-5 страв гуцульської кухні:

1. Банош (каша з кукурудзяного борошна зі шкварками)
2. Бринза (домашній сичужний розсільний овечий сир)
3. Бограч (гуляш із м’яса та овочів)
4. Кнедлики (тістечка на опарі)
5. Пікниця (закарпатська домашня ковбаса)

ТОП-5 місць у Карпатах, де обов’язково потрібно сфотографуватися:

1. Гора Говерла

Це найвища вершина Українських Карпат, найвища точка України, висота 2061 м. Туристичні маршрути на Говерлу становлять від 10 до 16 кілометрів, висота підйому – від 1150 до 1350 метрів. До маршруту можна дістатися з туристичної бази «Заросляк» (Говерляна), далі прямувати по схилу Чорногірського хребта. Також популярним є маршрут з боку гори Петрос.

 2. Скелі Довбуша

Це химерний природний скельно-печерний комплекс, що розташований поблизу села Бубнища в Івано-Франківській області на території Поляницького регіонального парку. Скелі Довбуша височіють на урвищем і мають висоту 668 метрів над рівнем моря. Скелі створюють кам’яний лабіринт, який тягнеться серед буково-смерекового лісу майже на 1 км. У 17-18 столітті тут ховалися бунтівні опришки. Скельний комплекс названий на честь легендарного лідера опришків Олекси Довбуша.

3. Водоспад Шипіт

Один із найкрасивіших водоспадів України знаходиться в Українських Карпатах, на північному схилі гірського масиву Полонина Боржава, біля гори Гемби. Розташований у глибокій ущелині річки Пилипець (басейн ріки Тиси). Дістатися можна від залізничної станції Воловець, що за 6 км від села Пилипець Міжгірського району Закарпатської області.

4. Музей Писанки в Коломиї

Єдиний у світі музей писанкарства, створений у вересні 2000 року. Музей побудований у формі писанкового яйця. Музей писанки став візиткою Коломиї і Карпат в цілому. У музеї виставлена колекція з понад 12 тисяч писанок, представлених з переважної більшості областей України (Тернопільської, Львівської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської), а також з Пакистану, Шрі-Ланки, Білорусі, Польщі, Чехії, Швеції, США, Канади, Франції, та Індії.

5. Озеро Синевир

Найбільше озеро Закарпаття – Синевир – візитка Карпат. Озеро розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря і має площу біля 5 гектарів і максимальну глибину 22 метри. Пейзажі Синевиру зачаровують, а посеред озера є невеликий острівець Морське око. Який би відпочинок ви не обрали у Карпатах, чудовий настрій та відмінний сервіс вам забезпечені.

Inspired

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ