Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що спільного між "Аферою століття" та кандидатом на суддю Тарасом Пукаляком

Одним із основних фігурантів так званої "Афери століття", внаслідок якої міська рада втратила десятки комунальних приміщень а центрі Львова, як відомо, був львів’янин Рогоцький Олег Ігорович. Водночас, описуючи цю шахрайську схему та називаючи дане прізвище, журналісти не звернули увагу на украй важливу деталь.

У період вчинення масштабного шахрайства Олег Рогоцький працював директором ТОВ «Коверсада», що пов’язане з Пукаляком Тарасом Михайловичем.

Згідно даних реєстрів, Тарас Пукаляк був засновником, керівником та бенефіціарним власником ТОВ «Коверсада» (дата реєстрації: 16.07.2015 року). Олег Рогоцький керівником даного товариства вказаний з 01.12.2015 року. Тарас Пукаляк як минулим власник фігурує до 19.12.2017 року.

Нагадаємо, що Тарас Пукаляк відомий на теренах Львівщини як керівник та власник низки комерційних підприємств та одночасно як кандидат на посаду судді місцевого суду. Про його таланти на ниві підприємницької діяльності Гал-інфо, зокрема, розповідало в публікації «Як кандидат на суддю Тарас Пукаляк земельну оборудку провернув».

Однак, як вдалося з'ясувати, земельними оборудками «таланти» Тараса Пукаляка не обмежуються. Не менш показовими (особливо як для претендента на суддівську мантію) є оборудки з орендою об’єктів комунальної власності Львова (річ, зокрема, про систематичну несплату орендної плати).

У числі цих об’єктів за «дивним» збігом обставин опинилися також привабливі приміщення комунальної власності, які у 2016 році дісталися фігурантам «Афери століття» (після того, як були передані в оренду фірмам, пов’язаним з Тарасом Пукаляком).

Йдеться про нежитлові приміщення на вул. К. Левицького, 22 (загальною площею 38,9 кв. м.), які отримало в оренду «те саме» ТОВ «Коверсада» (за договором оренди, підписаним Пукаляком з Управлінням комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міськради) та про нежитлові приміщення на вул. Січових Стрільців, 3 (загальною площею 115,9 кв. м.), що перебували на балансі комунального підприємства Львівської облради «Нерухомість та майно» та були передані в оренду ТОВ «Модрина» (за керівництва Пукаляка).

Зазначимо, що станом на даний час прокуратура відсудила для громади Львова вищеназвані приміщення, які вибули із комунальної власності через фігурантів «Афери століття». Разом з тим низка фактів свідчить про те, що далеко не всі обставини цього масштабного шахрайства належним чином досліджені та описані.

Результати журналістського розслідування на тему «Що спільного між «Аферою століття» та кандидатом на суддю Тарасом Пукаляком» «Гал-інфо» планує оприлюднити у наступних публікаціях.

Далі буде

Відділ журналістських розслідувань Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ