Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Що спільного між Іриною Гримак, Олександром Ганущиним та Дмитром Разумковим?

Як повідомив в своєму відеопроєкті "Чорне і біле" львівський журналіст Андрій Дрозда, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак під час голосування, вказує депутатам ЛОР на "правильну конопку" їх вибору.

Як зазначає Андрій Дрозда, коли необхідно щоб депутати обласної ради підтримали питання винесене на голосування, то Ірина Гримак закликає депутатів: "Прошу голосувати".

Натомість, якщо необхідно "провалити голосуваня", то голова ЛОР "просить визначатися", або "бути уважними" під час вибору.

Зазначимо, подібна практика не є чимось новим у стінах Львівської обласної ради. Як повідломляло Гал-інфо, під час попереднього скликання, депутат від ВО «Свобода» Ігор Тенюх звинуватив голову Львівської ради Олександра Ганущина у практиці вживання «кодових слів» перед голосуванням.

«Хочеться, щоб в залі припинили маніпулювати депутатами. Усі вже помітили, що коли вам потрібно, аби питання пройшло, ви говорите "Прошу підтримати". Натомість коли ви питання не підтримуєте, то говорите: "прошу визначитись". Не можна маніпулювати депутатами», - сказав Ігор Тенюх.

Як бачимо, зміна керівництва ЛОР не впливає на "кодові слова" при голосуванні депутатів. Ймовірно, щоб не перевчати обранців від звиклої їм термінології.

Також нагадаємо, як повідомляло Радіо Свобода, Голова Верховної ради України Дмитро Разумков, теж під час голосувань використовує дві фрази: «Прошу визначитись і голосувати» та «Прошу підтримати і голосувати». Які на думку журналістів вказують депутатам монобільшості яку кнопку необхідно натискати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ