Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоб контролювати дотримання маскового режиму: у МОЗ обіцяють встановити камери у ТРЦ

В Україні незабаром з'являться камери для контролю за дотриманням маскового режиму в місцях масового скупчення людей, зокрема ТРЦ.
Ігор Кузін

Про це в інтерв'ю виданню "Ліга" розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, - передає УНІАН.

"Будуть встановлені спеціальні камери у торговельних центрах на рівні областей країни, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски, чи дотримуються соціальних дистанцій", - анонсував він.

Кузін також визнав, що недотримання маскового режиму в Україні під час пандемії є величезною проблемою. Особливо це стало помітно в період послаблення карантину.

"За час перебування в Україні в "зеленій" зоні бачимо багато порушень. Тут будемо працювати з Нацполіцією, щоб забезпечити більш активний контроль за дотриманням маскового режиму. Наприклад, за вчорашню добу було всього накладено 583 постанови за порушення маскового режиму. Загалом, здається, з травня було накладено 350 000", - повідомив санлікар.

Чиновник нагадав про заборону перебувати без захисної маски в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті тощо.

"Працівник Нацполіції може виносити відповідну постанову лише у випадку, якщо не дотримується ця норма. Такий механізм є і повинен працювати в Україні, він працює в усьому світі", - наголосив він.

Як відомо, штраф за відсутність маски в громадському місці в Україні становить від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ