Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щороку у Львові „зникає” понад 500 каналізаційних люків

ЛМКП «Львівводоканал» вживає заходи для своєчасного виявлення відкритих каналізаційних колодязів. Упродовж останніх 3 – х років підприємство закупило та встановило 1400 люків на загальну суму 575 тисяч гривень. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
У власності та обслуговуванні «Львівводоканал» перебуває понад 20 тисяч водопровідних та каналізаційних колодязів. Однак за браком технічних засобів і належної кількості обслуговуючого персоналу підприємство не може забезпечити постійний нагляд за станом люків. Відтак щороку з вулиць міста зникає до 500 накривок з колодязів інженерних мереж.
Зараз «Львівводоканал» встановлює люки, виготовлені з залізобетону та полімерних матеріалів. Завдяки спеціальним наповнювачам такі люки не підлягають подальшій утилізації, відповідно не викликають інтересу у крадіїв. Однак полімерні люки не можна встановлювати на проїжджій частині, вони не витримують навантажень. Ще один варіант – ставити залізні замки - також не виправдала себе. Люки крадуть разом із замками.
«Скільки б коштів підприємство не вкладало у вирішення цієї проблеми, самотужки воно не здужає – крадіїв щодня стає все більше. І справа тут зовсім не у фінансах, а в свідомості громадян, які займаються злочинною і суспільно небезпечною справою», – зазначив головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ