Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шість екс-нардепів перебувають під прицілом антикорупціонерів. Серед них є львів'янин

1/2
Наразі щонайменше шість екс-депутатів перебувають під прицілом Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Щодо них у НАБУ та САП розв'язуються руки. Йдеться про Георгія Логвинського та Дениса Дзензерського ("Народний фронт"), Богдана Дубневича та Валерія Іщенка (БПП), безпартійного мажоритарника Костянтина Жеваго та "радикала" Сергія Скуратовського. Про це пише Українська правда. 

НАБУ розслідує декілька кримінальних справ, у яких фігурують брати-нардепи. Зокрема, це резонансна справа про розкрадання 300 млн кубометрів газу на суму 1,4 мільярда гривень з боку компаній, які належать Богдану та Ярославу Дубневичам. 

Детективи з прокурорами САП вже закінчили розслідування стосовно менеджерів, але щодо самих компаній розслідування триває. Зокрема, вдалося накласти арешт на майно компаній Дубневичів і передати їх в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

У рамках цієї газової справи САП та НАБУ підготували подання до Верховної Ради на Ярослава Дубневича, проте Луценко його повернув

Крім того, в НАБУ є інша справа, про розкрадання 93 мільйонів гривень на "Укрзалізниці". Тут також було подання на Ярослава Дубневича, яке знову через Луценка до Ради не потрапило. 

Стосовно Богдана Дубневича НАЗК виявило порушення у декларації за 2016 рік на понад 2 мільйони гривень. За законом, НАЗК має передати висновок до НАБУ для проведення розслідування. 

Щодо Богдана проблем для НАБУ та САП вже не буде. Ярослав переобрався до нової Ради, тому для нього процедуру з поданнями доведеться повторювати. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ