Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шкарлет: Дистанційне навчання не замінить повноформатну освіту

Дистанційне навчання не замінить повноформатну освіту, але Україна готова до його впровадження. Про це інформує 28 жовтня пресслужба МОН.
Фото ілюстративне

Лунають закиди стосовно того, що Україна не готова до дистанційного навчання – це образа для більшості педагогічних працівників, які досить наполегливо впровадили в життя форму дистанційного навчання. Україна на сьогодні відносно готова до дистанційної форми освіти. На цьому наголосив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет під час ток-шоу «Марафон» на телеканалі «Наш» 27 жовтня 2020 року.

Також Сергій Шкарлет звернув увагу на те, що заклади освіти в усьому світі сьогодні намагаються пристосуватися до умов пандемії, враховуючи, що це незвичні умови.

«На моє переконання, враховуючи і позицію фахівців-освітян, дистанційне навчання ніколи не замінить той реальний формат спілкування, який є в очному, повноформатному навчанні. Завжди дистанційну освіту розглядали, як можливість здобування додаткових переваг. Але є той факт, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки передбачає проведення виключно дистанційних занять», – зазначив т.в.о. Міністра.

Сергій Шкарлет розповів, що організація освітнього процесу, у тому числі в дистанційному чи змішаному форматах в умовах пандемії, потребує не лише коштів, а й значною мірою бажання і прагнення до змін, роботи та організації керівників закладів освіти. Завдяки народним депутатам України вдалося внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та як виняток з положень частини четвертої статті 1032 Бюджетного кодексу України дозволити використовувати залишки освітньої субвенції 2019 року, а це 3,3 млрд грн, для протидії розповсюдження коронавірусної інфекції.

«Додатково, на сьогодні, Уряд перерозподілив 539 млн грн в межах видатків, передбачених МОН на 2020 рік, для забезпечення дезінфекційними засобами шкіл у цьому році. Також за підтримки Президента та Уряду вдалося окремою бюджетною програмою закласти до проекту бюджету на 2021 рік кошти для боротьби з коронавірусом», – повідомив очільник МОН.

Нагадаємо, з 16 жовтня набули чинності

 оновлені умови дистанційного навчання у школах. Громадяни України можуть звертатися на «гарячі лінії»

 Державної служби якості освіти стосовно недотримання безпечних умов освітнього процесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ