Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шкарлет розповів, як цьогоріч буде виглядати вступна кампанія в Україні

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що у 2022 році замість чотирьох тестів зовнішнього незалежного оцінювання школярі складатимуть один національний мультипредметний тест, до яких увійдуть три дисципліни: українська мова, математика та історія України.
Сергій Шкарлет

Про це Шкарлет повідомив у етері телемарафону єдиних новин.

"Багато питань сьогодні ставиться, чому саме ці три предмети. Можу пояснити - це по перше, українська мова і математика будуть обов'язковими для проведення державної підсумкової атестації. Всі ці три предмети вивчалися в повному обсязі для всіх спеціалізацій при отриманні свідоцтва про повну загальну середню освіту. Математика та українська мова мають найбільшу прогностичну валідність щодо спроможності подальшого навчання за будь-якою спеціальністю", - сказав Шкарлет.

Він зауважив, що зараз постає багато питань щодо того, чому в тест включено саме історію України, оскільки багато майбутніх абітурієнтів зосереджувалися на підготовці до ЗНО по біології, хімії, іноземній мові тощо.

"Під час визначення української ідентичності, під час цієї навали, агресії історія України є визначальним генокодом українства", - сказав Шкарлет.

За його словами, багато хто з політиків, які виступають проти включення історії України в тестування, мають публічно про це заявити.

"А ми тоді подивимося, яким чином сьогодні історію України ми нівелюємо під час такого потрібного гуртування всієї нації", - сказав Шкарлет.

Міністр повідомив, що цей мультипредметний тест буде складатися виключно на базі повної загальної середньої освіти при вступі на бакалаврат.

"Курсанти будуть вступати відповідно до правил військових вишів, спеціальності, де є творчий конкурс - мільтипредметний тест складатися не буде, єдиним результатом буде лише талант і творчий конкурс. Весь вступ на бюджет та спеціальності висококон'юнктурні - буде складатися саме цей національний мультипредметний тест, а також мотиваційний лист", - сказав Шкарлет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ