Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школа Бойового Гопака організовує спортивний табір

Центральна школа Бойового Гопака проводить з 3 по 16 липня у с. Зіболки Жовківського району літній оздоровчий спортивний табір „Сокіл” для дітей, що вивчали Бойовий Гопак протягом року. Школа Гопака уже 13 років організовує такі табори для своїх вихованців, щоб ті не втрачали на канікулах фізичної форми. Цього року до  „Сокола” приїхало більше 50 юних гопаківців.  Табір мали змогу відвідати дівчата та хлопці від 7 років (минулого року приймали дітей від 12) як з Львівської, так і з інших областей України. У програму табору входять тренування з бойового мистецтва, численні фізичні та інтелектуальні ігри, теоретичні заняття з історії України та української культури. У  „Соколі” дітей навчають патріотичних пісень, християнської моралі, дисципліни, проводять численні святкування за давніми українськими традиціями.
 У цей же час у Волинській області діє аналогічний табір для дітей, що займаються Бойовим Гопаком. Цього року вже організовували табір „Залізні Хлопці” з 18 по 30 червня у с. Дубина Сколівського району Львівської області на базі туристичного табору „Карпати”. У минулі роки такі табори проводились у Дніпропетровській, Хмельницькій та Волинській областях, планують організувати і в Київській.
  Організація життя  таборів є дуже цікавою. Найголовнішою людиною у таборі є Вій, який організовує такі табори і відповідає за стан справ у них, далі йде пан Бунчужний, що допомагає організовувати людей, Осавул слідкує за психологічним станом гопаківців, призначає вартових та чергових, у таборі також є писар, що займається документацією та інформуванням. За словами викладачів Бойового Гопака, проведення таких таборів переслідує мету національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, прищеплення звички вести здоровий спосіб життя, надавати перевагу активному відпочинку, навчити дітей давати собі раду у різноманітних життєвих ситуаціях, бути самостійними та самодостатніми.
 Бойовий Гопак ¬¬– це прадавнє бойове мистецтво, що дійшло до нас ще з княжих дохристия6нських часів. Раніше це було бойове мистецтво воїнів „чатрі”.  У Козацьку Добу воно зазнало деяких змін, і набрало елементів танцю. Потім на довгий час забули про Бойовий Гопака і як бойове мистецтво дійшов до нас аж в 1985 році, коли у Львові було створено експериментальну школу Бойового Гопака. 15 березня 1985 – дати створення Бойового Гопака. Засновником став Володимир Пилат. З 1985 року Бойовий Гопак починає поширюватись в Україні і на сьогоднішній день уже став популярним по всій країні та за її межами. У 2000 році було створено міжнародну федерацію Бойового Гопака, яка дає право на поширення цього українського бойового мистецтва по всьому світу. Наразі уже існують осередки у країнах, де багато української діаспори: Канада, Португалія, Іспанія та ін.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ