Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

“Шлях незалежних”: По Україні триває масштабна акція колишніх залежних

У минулому алко- та наркозалежні люди, які отримали звільнення в християнських реабілітаційних центрах України вирішили провести міжконфесійну акцію та влаштувати автомотопробіг у 21 місті країни.

Акція “Шлях Незалежних” триває з 15 липня по 2 серпня в таких містах як Маріуполь, Херсон, Одеса. Вінниця, Чернівці, Львів, Рівне, Житомир, Київ та інші. Головним керівником цієї акції та ідеї є пастир церкви добрих перемін Геннадій Мохненко.  

“Сьогодні в цей день в Україні наркоторговцями буде вбито кілька сотень людей. Про це чомусь практично ніхто не говорить серйозно. Як тільки наша акція стартувала в Маріуполі проходили похорони одного чоловіка, який помер від цього. Зведення ніхто не публікує, статистика не ведеться, тому цією акцією ми закликаємо боротися з наркоторгівлею та структурами, які це утримують, а не з бідолашними наркоманами”, - зокрема зазначив Геннадій.

Сьогодні представники акції зустрілись з міською владою на площі Ринок, влаштували проїзд колони по вулицях Львова, а також встановлено молитовний намет біля пам’ятника Шевченку, де людям роздавали літературу і програму акції “Шлях Незалежних”.

Основними цілями акції є:

  • звернути увагу на колосальні плоди служіння християнських реабілітаційних проєктів за роки незалежності України
  • посилити боротьбу з наркоторгівлею та реально збільшити кримінальну відповідальність наркомафії та її покровителів
  • ініціювати низку законодавчих проєктів для юридичного захисту соціального служіння церков, а також зміни в законодавстві стосовно алко- та наркозалежних людей для надання їм реабілітаційної допомоги.

Організатори акцентують увагу на тому, що часто чиновники, державні структури втручаються в їхню діяльність. Відбуваються вторгнення та провокації з боку силових структур щодо християнських реабілітаційних центрів. Тому їхньою метою є ще й зупинити це беззаконня, яке часто заважає благодійній діяльності церков різних конфесій.

Також Геннадій Мохненко повідомив про те, що готується законопроєкт, який дозволить батькам звернутись до їхніх реабілітаційних центрів та отримати невідкладну допомогу.

“Цей проєкт дозволить швидко отримати довідку від лікарів про те, що людина дійсно вмирає від наркотиків, від поліцейських, друзів, колег, рідних і тд. Тоді суддя швидко приймає рішення спробувати реабілітаційний центр захищаючи нас та даючи шанс батькам. Цей законопроєкт дозволить суддям замість терміну ув’язнення, якщо невеликий злочин вчинила людина під дією наркотиків, прийняти рішення в сторону реабілітаційного центру. Ця практика діє в багатьох країнах світу, і як правило, обирають реабілітацію і це дає шанс людям. Адже ми всі знаємо, що тюрма не виправничий заклад, вона знищує там більшість людей. Тому така система правосуддя, яка дає альтернативу у вигляді реабілітаційного центру зможе допомогти потребуючим ”, - розповів пастир. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ