Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шмигаль обговорив реформи в Україні з послами Великої сімки

Як інформує Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, у четвер, 28 травня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з послами країн Великої сімки.

Зокрема, у зустрічі взяли участь: Тимчасова повірена у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Крістіна Квін, Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечилія, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, співробітник економічного відділу Посольства США в Україні Лін Дебевуаз.

З українського боку в зустрічі також взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, в. о. Міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець та інші.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію з подоланням пандемії Covid-19, схвалену Кабінетом Міністрів України Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпрацю України з МВФ та інші актуальні питання співробітництва.

Зокрема, Денис Шмигаль наголосив, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я. «В умовах пандемії – це та реформа, потреба в якій і недоліки якої проявилися найбільше. Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, які були допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг. Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплатні. Ще одна проблема – це психіатрія та туберкульозні диспансери. Все це потребує окремої уваги і окремих розрахунків, тому другий етап реформи може розтягнутись у часі. І ми будемо просити підтримати нас в реалізації цієї реформи», - заявив Денис Шмигаль.

Також, за його словами, сьогодні на порядку денному стоять ті реформи, які нададуть поштовх і полегшать економічний розвиток. «Це реформа митниці, реформа оподаткування малого і мікробізнесу. Нам також треба робити, як ми це називаємо «регуляторну гільйотину» - реформу з дерегуляції, щоб всіляко полегшити роботу малого бізнесу», - зазначив очільник Уряду.

Він також заявив, що сьогодні на порядку денному стоїть необхідність приватизації. «Але питання в ціні, за яку можна приватизувати в час кризи підприємства. ТОП-10 підприємств уже підготовлені до приватизації в червні. Наприклад, уже можна оголошувати про продаж готелю «Дніпро», але якою буде його ціна в час кризи, коли готельний бізнес не працює? Звичайно ми будемо аналізувати, в який час виставляти ТОП-підприємства на продаж, але так звана мала приватизація буде відбуватися за планом, незалежно від кризи», - заявив Денис Шмигаль.

Говорячи про фінансову чи індустріальну підтримку великих промислових підприємств з великою часткою державної власності, Денис Шмигаль наголосив, що є ідея скористатись цим, як одним з інструментів розігріву економіки і розвитку промисловості. «Ми маємо намір збільшити фінансування і замовлення в промисловій сфері, оборонній сфері вже в цьому році для того, щоб зберегти робочі місця, а також дати змогу працювати супутнім бізнесам. Це є однією з частин нашого великого плану виходу з економічної кризи».

Також Прем’єр-міністр подякував «всім донорам і всім країнам Великої сімки за підтримку і допомогу в реалізації реформи децентралізації», нагадавши, що вчора на засіданні Уряду було завершено формування перспективних планів утворення територій громад для усіх областей країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ