Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шмигаль провів засідання уряду з Донеччини

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання уряду з Донецької області. Він їздив на схід, щоб зокрема ознайомитися з ходом будівництва фортифікацій та інженерних загороджень.

Про це Шмигаль повідомив у соцмережах.

Будівництво фортифікацій премєр перевіряв з головою Донецької ОВА Вадимом Філашкіним. Роботи тривають ще з минулого року. Наразі збудовано сотні кілометрів нових укріплень уже вздовж всієї лінії фронту. Шмигаль запевнив, що темп будівництва постійно зростає.

Він розповів, що до робіт залучають інженерну техніку від партнерів — машини для земляних робіт та усунення перешкод, машини для знешкодження мін і вибухових речовин, ремонтно-евакуаційні машини, придатні для роботи на лінії фронту вантажних авто, тягачі та іншу інженерну техніку.

Від початку 2024 року уряд виділив з резервного фонду держбюджету 20 млрд гривень на фортифікації. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд гривень.

Рубежі зводять за коштом резервного фонду держбюджету, за кошти місцевих бюджетів, а також військового ПДФО та за благодійні кошти на спецрахунку НБУ.

Замовниками робіт тепер є не лише регіони, але й Міноборони, Державна спеціальна служба транспорту і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Так, Міноборони та Держспецтранспорту отримали майже 3 млрд гривень із загальної суми з резервного фонду.

Ще понад 16 млрд гривень було виділено обласним адміністраціям:

  • Харківській області — 3,9 млрд гривень;
  • Запорізькій області — 1,3 млрд гривень;
  • Донецькій області — 1,2 млрд гривень;
  • Херсонській області — понад 1,2 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ